HITTA DIN GREJ!

Sparks Generation hjälper unga att hitta sin grej!

Vi är en dörröppnare mellan unga och inkluderande & schyssta föreningar, där unga får utvecklas, känna inre glädje och gemenskap. Vår kanal på Youtube och vårt konto på Instagram inspirerar unga att hitta sin grej och här på vår site lyfter vi fram gratis prova på aktiviteter som våra partners idrottsförbund och kulturskolor runt om i landet erbjuder. Med hjälp av våra utvalda Sparks ambassadörer såsom Penny Parnevik, Wilma & Emil Holmqvist, så lyfter vi fram nya, kända och okända aktiviteter inom sport, kultur eller skolämnen.

Sparks Generation är en ideell förening som finansieras genom donationer och bidrag från bl a Familjen Erling- Perssons Stiftelse, Skandia:Idéer för livet, Vinnova och James Burke Foundation.

Vad gör vi? Inspirerar, peppar och guidar

Inspiration

Den 8 april lanserade vi SPARKS på Youtube och Instagram tillsammans med Penny Parnevik, Wilma & Emil Holmqvist. Tillsammans med dem lyfter vi fram nya, kända och okända aktiviteter inom sport, kultur eller skolämnen.


Först ut var att Penny testade volleyboll. Därefter blev det bågskytte, streetdance, porträttmåleri och improvisationsteater...vårt mål är att lyfta minst ett nytt Spark område varje månad.

SPARKS Challenge

Till varje inspirationsfilm med influencers har vi också roliga challenges - SPARKS CHALLENGE.


Här får våra följare chansen att testa roliga saker hemma, själva eller tillsammans med en kompis. Extra roligt blir det om våra följare skickar in filmsnuttar till SPARKS, som vi med deras tillåtelse visar upp i våra kanaler. Allt för att inspirera andra att börja leta efter sin grej!

#findmysparkschallenge


Prova-På IRL

Bästa sättet att hitta sin grej är att prova, prova och prova igen. Till slut hittar man det som känns rätt.


Här får unga och deras föräldrar också veta var man kan testa olika saker - nya, kända såväl som okända intressen.

Ta gärna med en kompis till ett prova-på-tillfälle hos våra utvalda klubbar och föreningar. Där får alla plats och alla kan vara nybörjare – oavsett ålder. Tillsammans hittar ni er grej!


Vad är en SPARK?

Spark - din inneboende gnista

Alla har en grej. En grej som får en att brinna, 
att vilja, att le, att trivas, att växa. En grej som engagerar och inspirerar, och som gör att man glömmer bort tiden. Den finns där inombords, 
men ibland behöver den lite hjälp att hitta ut. 
Vi kallar den Sparks.


Sparks är något du gör aktivt, inte som att t ex. ligga på stranden, bara att slappa eller titta på en film. En Spark kan vara massa olika saker, t ex. att måla, lära sig ett nytt språk, sporta, sjunga, ta hand om djur, läsa, programmera, hjälpa kompisar eller skapa något med händerna. Det spelar ingen roll vad det är, bara det känns viktigt för dig och är något du själv vill fokusera på.