Vår verksamhet

Inspirera. Utmana. Prova på.

SPARKS Generation är en ideell förening för ett mer inkluderande 


samhälle, där alla får vara sitt bästa jag!

Idag tror många unga att det inte finns någon aktivitet för dem. Man tror att det är för sent att börja en ny aktivitet, och är rädd att göra bort sig när man väl börjar.


SPARKS hjälper unga att hitta sin grej! Vi är en dörröppnare mellan unga och inkluderande, schyssta föreningar, där unga får utvecklas, känna inre glädje och gemenskap. Vår digitala plattform inspirerar unga att hitta sin grej och matchar dem med det lokala utbudet av aktiviteter och föreningar. Med hjälp av utvalda förebilder lyfter vi fram nya, kända och okända aktiviteter inom sport, kultur eller skolämnen.

SPARKS Generation är en ideell förening som finansieras genom donationer och bidrag. Bland våra donatorer och bidragsgivare finns bland andra Familjen Erling- Perssons Stiftelse, Skandia: Idéer för livet och Vinnova.


Vill du nå ut och hjälpa unga att hitta sin grej? Gå med i SPARKS Generation så gör vi det enklare för dem att hitta till din förening eller kulturskola.


Är du från en kommun eller skola, och vill veta mer om hur Sparks kan bidra till att lyfta det lokala föreningslivet? Kontakta Alexandra Krook, Grundare & verksamhetschef, alexandra.krook@sparksgeneration.comSparks inspiration

Den 8 april lanserar vi SPARKS på Youtube och Instagram tillsammans med Penny Parnevik, Wilma & Emil Holmqvist. Tillsammans med dem så lyfter vi fram nya, kända och okända aktiviteter inom sport, kultur eller skolämnen.


Först ut är Penny som testar volleyboll. Därefter blir det bågskytte, streetdance, porträttmåleri och improvisationsteater...vårt mål är att lyfta minst ett nytt Spark område varje månad.

sparks challenge

Till varje inspirationsfilm med influencers har vi också roliga challenges - SPARKS CHALLENGE.


Här får våra följare chansen att testa roliga saker hemma, själva eller tillsammans med en kompis. Extra roligt blir det om våra följare skickar in filmsnuttar till Sparks, som vi med deras tillåtelse visar upp i våra kanaler. Allt för att inspirera andra att börja leta efter sin grej!

#findmysparkschallenge


GRATIS PROVA PÅ!

Bästa sättet att hitta sin grej är att prova, prova och prova igen. Till slut hittar man det som känns rätt.


Här får unga och deras föräldrar också veta var man kan testa olika saker - nya, kända såväl som okända intressen.

Ta gärna med en kompis till ett prova-på-tillfälle hos våra utvalda klubbar och föreningar, där alla får plats och alla kan vara nybörjare – oavsett ålder. Tillsammans hittar ni er grej!


SPARKS Inspiration - På

Youtube & Instagram

Genom upptäcksresor tillsammans med influencers vill vi, genom digitala medier, inspirera ungdomar till att hitta sin grej!


Våra influencers kommer genom våra partners att utbildas i självledarskap och motivation. De kommer få ta del av insikter från forskningen inom mindset, grit, stresshantering och ”healthy mind platter”. Med denna utbildning som grund, kommer de kunna guida ungdomarna under upptäcksresan, och ge dem konkreta tips på hur man tar reda på vem man är, hur man mår bra och vad man brinner för. 

SPARKS Challenge - Prova själv eller med en kompis, hemma!

Till varje Sparks område vi utforskar, får följarna "challenges" av våra influencers. Syftet är dels att ge tips på kul grejer att göra själv eller med en kompis när man är ensam hemma efter skolan. Dels för att skapa en känsla för intresset som sådant. Avdramatisera utövandet. Sist men inte minst skapa engagemang och ha kul!


Målgruppen uppmanas göra utmaningar och om de vill får de gärna skicka in filmsnuttar till oss. Givet deras och förälders medgivande kan vi också pulbicera detta på våra kanaler som ett sätt att uppmärksamma ansträngningen men också som inspiration till andra unga att också prova sig fram och hitta sin grej!

#findmysparkschallenge

SPARKS Gratis Prova På!

Alla har en grej. En grej som får en att glömma tiden och som alltid gör en glad. Den finns där inombords men ibland har den bara lite svårt att hitta ut.


Bästa sättet att hitta sin grej är att prova, prova och prova igen. Till slut hittar man det som känns rätt. I våra kanaler får unga reda på var de kan testa olika saker - nya, kända, såväl som okända.


Genom våra samarbeten med förbund, föreningar och kulturskolor lyfter vi fram gratis prova på tillfällen runt om i Sverige, dit ungdomar kan ta med sig en kompis och där alla får plats och alla kan vara nybörjare – oavsett ålder. Tillsammans hittar de sin grej!Styrelse

ALEXANDRA KROOK ORDFÖRANDE

Grundare och VD, Sparks Generation. Ekonom från HHS, med bakgrund från SBC, Spray/Razorfish, Ericsson och strategiuppdrag hos Arvid Nordquist H.A.B, IVA (Tekniksprånget).


KRISTINA TJÄDER 

VICE ORDFÖRANDE

Creative Director och Grundare av klädföretaget House of Dagmar.

Jesper grip

 ledamot

Jurist med mångårig erfarenhet inom associationsrätt.Victor ljungberg

ledamot

Victor Ljungberg, VD Splay One. har det senaste åren varit med och byggt det digitala mediabolaget Splay One som var pionjärer inom Influencer Marketing och det första Youtube-nätverket i norden. Victor tror att alla framtida varumärken måste förtjäna sin publik och därför börja tänka om, lite mer som mediahus.

Advisory Board

jan 

artem henriksson 

Medgrundare Self-Leaders & Values Match.  Beteendevetare och civilekonom. Uppskattad föreläsare nu senast på Harvard University. Sedan 2009 ansvarig för självledarskapskursen vid Handelshögskolan i Stockholm och en del av fakulteten vid SSE Executive Education.


lotta lundberg

Generalsekreterare Project Playground. 

Tidigare Chef Fundraising, Fryshuset och lång bakgrund på Bonnier Tidskrifter. henric larsson

Grundare och COO, Chimney Group. Idag har Chimney 40 anställda och kontor bl a i Stockholm, L.A, Sydney, Köpenhamn, Berlin. Henric är fortfarande aktiv i produktioner och brinner för storytelling 


Beata kull

Grundare och VD Lärargalan. Har också grundat Power Women podden som lyfter fram kvinnliga förebilder, deras resa, råd och tankar.